vujubanneri

Yleistä tietoa vuosijuhlista

Mitä tapahtuu?

Kokoonnumme viettämään 60-vuotiaan Nikoli ry:n vuosijuhlia 1.4.2022 Hotelli Lasarettiin. Vuosijuhlat koostuvat cocktailtilaisuudesta, iltajuhlasta, iltajuhlien jatkoista sekä silliaamiaisesta eli silliksestä. Cocktailtilaisuudessa vuosijuhlien kutsuvieraat tervehtivät Nikoli ry:n istuvaa hallitusta. Vuosijuhlien ohjelmaa ohjaa seremoniamestari.

Iltajuhla koostuu pääosin puheista ja tervehdyksistä, lauluista, kolmen ruokalajin illallisesta sekä tunnustusten jakamisesta ansioituneille nikolilaisille. Iltajuhlan lopuksi pääsemme tanssiaistunnelmaan ja antaudumme tanssin pyörteisiin live-musiikin kera. Iltaa lähdemme jatkamaan iltajuhlapaikalta aina yön pikkutunneille saakka. Silliaamiaiselle eli tuttavallisemmin sillikselle voit suunnata suoraa jatkopaikalta, tai vaihtoehtoisesti vuosijuhlapäivää seuraavana aamuna.
 

Vuosijuhlapäivän aikataulu

Tarkemmin päivän kulusta pääset lukemaan ylhäältä löytyvästä vuosijuhlaohjelmasta.

16:00 | Cocktailtilaisuus kutsuvieraille Hotelli Lasaretin Merikoski-salissa

18:00 | Iltajuhla alkaa Hotelli Lasaretin Aurora-salissa

23:00 | Kuljetukset jatkoille lähtevät Hotelli Lasaretilta

05:00 | Pilkku jatkopaikalla

Silliaamiaisen aikataulu

Tarkemmin päivän kulusta pääset lukemaan ylhäältä löytyvästä vuosijuhlaohjelmasta.

05:00 | Silliaamiainen alkaa Oulun kiipeilykeskuksella

13:00 | Silliaamiainen päättyy Oulun kiipeilykeskuksella

Vuosijuhlaviikon ohjelma

Vuosijuhliin olennaisena osana kuuluu erilaiset vuosijuhlaviikon aktiviteetit, joita tullaan järjestämään vuosijuhlaviikolla päivittäin.

Maanantai 28.3. Ohjelma tarkentuu myöhemmin

Tiistai 29.3. Ohjelma tarkentuu myöhemmin

Keskiviikko 30.3. Ohjelma tarkentuu myöhemmin

Torstai 31.3. Ohjelma tarkentuu myöhemmin

Perjantai 1.4. Vuosijuhlat ja vuosijuhlien jatkot

Lauantai 2.4. Silliaamiainen

Vuosijuhlamme on pääosin suunnattu toisen vuosikurssin ja sitä vanhemmille opiskelijoille, sekä alumneille ja yhteistyökumppaneille. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat pääsevät osallistumaan vuosijuhlatunnelmaan vuosijuhlaviikon erilaisissa tapahtumissa, sekä vujustaffin kautta, jota rekrytoidaan pitkin vuotta ennen vuosijuhlia. Lisätietoa vuosijuhlasta ja ilmoittautumisista löydät vuosijuhliemme Facebook-tapahtumasta, sekä sähköpostilistalle ilmestyneistä viesteistä.

Vuosijuhlaetiketti

Vuosijuhlille pukeudutaan vuosijuhlaetiketin mukaisesti. Miesten juhla-asuna on ensisijaisesti frakki, ja kengiksi valitaan mustat kiiltonahkaiset tai hyvin kiillotetut nahkakengät. Toisena vaihtoehtona miehille on tumma puku, joka on väriltään musta, tummanharmaa tai tummansininen. Tumman puvun kanssa käytetään valkoista kauluspaitaa ja solmion tulee olla hillitty. Lisää juhlavuutta saadaan liivillä, joka on puvun kanssa samaa materiaalia.

Nainen pukeutuu vuosijuhlassa täyspitkään, juhlavaan iltapukuun. Kengät sopivat väriltään ja materiaaliltaan pukuun, ja pitkille hiuksille tehdään juhlava kampaus.

Vuosijuhlissa käytetään akateemisia arvo- ja kunniamerkkejä. Oulun luonnontieteilijöiden kuntanauhaa saa ostettua ennen vuosijuhlia OLuT ry:n toimistolta. Oulun Ylioppilaskunnan kuntanauhaa myydään OYY:n toimistolla. Kuntanauhan lisäksi Nikolin jäsenet voivat hankkia juhlaa varten Nikolin juhlapinssin. Miehet kantavat ainejärjestönauhaa niin, että se laskeutuu oikealta olkapäältä alas vasemmalle. Ylimmäiseksi asetetaan ylioppilaskunnan nauha ja sen alapuolelle luonnontieteilijöiden kuntanauha. Frakin kanssa nauhaa pidetään liivin ja paidan välissä, ja tumman puvun kanssa nauha kulkee solmion päällä takin alla. Naiset taittelevat nauhasta ruusukkeen, joka kiinnitetään hakaneulalla pukuun vasemman rinnan kohdalle.

 

Arvo- ja kunniamerkit sijoitetaan puvun vasemmalle puolelle. Naiset voivat asettaa merkit pukuun tai taiteltuihin ruusukkeisiin.

Yleiset toimintatavat

Asiointi saniteettitiloissa

Vältät äkkilähdöt tulemalla ajoissa paikalle, jotta ehdit käydä siistiytymässä. Juhlan luonteeseen ei kuulu se, että pöydistä noustaan omin päin kesken ohjelman. Hyvä käytös edellyttää, että pöydissä istutaan aloillaan niin kauan, kun esimerkiksi illallista tarjoillaan. Äärimmäisessä tilanteessa hiljainen poistuminen saniteettitiloihin on suotavaa virallisen ohjelman lomassa tai sopivan tauon tullessa. Jokaisesta pöydästä löytyy vuosijuhlaohjelma, josta illan kulkua voi seurata.

Illalliskortti

Illalliskortti toimii vuosijuhlilla eräänlaisena pääsylippuna. Illalliskortin hinta kattaa osallistujan juhlakulut. Illalliskortti tulee ehdottomasti maksaa ennen juhlia. Illalliskortin hintaan kuuluu itse vuosijuhlatilaisuus, vuosijuhlien jatkot sekä silliaamiainen. Tämän lisäksi illalliskortti kattaa myös kuljetuksen jatkopaikalle. Illalliskortin hinta on opiskelijoille 70 € ja valmistuneille 80 €.

Juominen ja syöminen

Juhlan aikana tarjoillaan alkoholillisia tai alkoholittomia juomia osallistujan toiveiden mukaan. Juhlaan suositellaan saapumaan suhteellisen selvänä, koska vuosijuhlaan osallistuvilta henkilöiltä odotetaan tilanteen arvokkuuden mukaista käytöstä. Illan aikana tarjoillaan muun muassa alkumalja, talon viiniä, sekä konjakkia tai likööriä. Sen lisäksi iltajuhlassa on myös baari, josta saa rahalla lisäjuotavaa esimerkiksi taukojen aikana.

Omat pullot ovat kiellettyjä iltajuhlassa anniskelulain nojalla. Ethän aiheuta tässä asiassa ongelmia!

Henkilökunta tarjoilee myös alkoholitonta juomaa kaikille sellaista pyytäville. Halutessasi voit ilmoittaa tästä jo ilmoittautuessasi.

Iltajuhlassa tarjoillaan kolmen ruokalajin menu. Ruokavaihtoehdoista löytyy tavallinen menu sekä kasvismenu. Ilmoita haluamasi menu ja mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä. 

Juhlaetikettiin kuuluu, että lämpimän ruuan nauttimisen saa aloittaa heti, kun avec tai lähimpänä sinua istuvat vieraat ovat saaneet oman annoksensa. Juhlavieraiden ei tarvitse odottaa, että ruoka on jaettu koko pöytäseurueelle.

Vujumenu (1).png

Vuosijuhlien jatkoja varten vuosijuhlavieraille jaetaan juomalippuja, joilla juhlakansa voi lunastaa itsellensä juotavaa. Juomalippuja jaetaan X kappaletta osallistujaa kohden, mutta tämän lisäksi juhlavieraiden on mahdollista ostaa juomia omakustanteisesti. Myös omia juomia on mahdollista ottaa mukaan jatkopaikalle.

Jatkoilla on mahdollista ostaa edullisesti huikopalaa, mikäli nälkä pääsee tanssimisen ja karaoken laulamisen lomassa yllättämään.

Silliaamiaisella tarjoillaan nimen mukaisesti ruokaa, mutta myös juomaa. Silliaamiaisella juotavaa on varattu X kappaletta juhlavierasta kohden. Jos mielesi halajaa enemmän nautintoaineita, on sillikseen mahdollista tuoda mukanaan omia juotavia.

Laulaminen

Juhlatilaisuudessa pöytiin on jaettu ohjelman lisäksi laulujen sanoja. Osa lauluista on varattu yhteislauluiksi, mutta on täysin sallittua ja suotavaa laulaa lauluja pöytäseurueen kanssa. Tärkeintä on, että varsinaista juhlan kulkua ei häiritä. Laulaa voi silloin, kun kukaan ei ole pitämässä puhetta tai käynnissä ei ole virallinen ohjelmanumero.

JATKOT JA SILLIS

Jatkopaikalle siirrytään kuljetuksilla, jotka lähtevät kello 23 jälkeen Hotelli Lasaretista. Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden on mahdollista osallistua jatkoille 5 € hintaan. Jatkopaikka selviää vuosijuhlapäivänä. Tämän lisäksi fuksit voivat osallistua myös silliaamiaiselle, jonka hinta on myös 5 €. Liput jatkoille ja sillikseen tulee ostaa etukäteen. Jatkojen pukukoodina ensimmäisen vuoden opiskelijoilla toimii smart casual. Myös juhlavieraat voivat jatkoilla jättää korkokengät ja puvuntakit narikkaan. Jatkopaikalla pilkku tulee kello 5.00, jonka jälkeen on hyvä hetki suunnata kohti silliaamiaista!

 

Vuosijuhlien jatkoja ja silliaamiaista varten juhlijan kannattaa ottaa matkaansa pyyhe ja uima-asu tai bikinit. Jatkoilla juhlijoiden on mahdollista muun muassa saunoa ja kylpeä, laulaa karaokea, tanssia, pelata biljardia tai kortti-/lautapelejä.

Jatkoilla on mahdollista ruokailla omakustanteisesti. Silliaamiaiselle jokaiselle juhlijalle on varattu ruokaa. Jatkopaikalla juomia voi hankkia juomalippujen lisäksi omakustanteisesti, mutta jokaisella on myös mahdollista tuoda mukanaan omia juotavia. Silliaamiaisella jokaiselle on varattu juotavaa, mutta sen lisäksi myös sillikseen on mahdollista tuoda myös omia juotavia.

Silliaamiainen alkaa kello 5.00 ja jatkuu aina kello 13.00 saakka. Sillikseen voi osallistua haalareissa. Halukkaat voivat omakustanteisesti jatkaa sillisjatkoille johonkin oululaiseen ravitsemusliikkeeseen.

Juhlijan budjetti vuosijuhlille

  • Illalliskortti maksaa opiskelijalle 70 € ja valmistuneelle 80 €.

  • Puku ja esimerkiksi kampaus maksavat sen verran, kuin olet niistä valmis maksamaan.

  • Kuntanauhat (OYY + OLuT) ja Nikolin pinssi maksavat yhteensä noin 10 €.

  • Taksit/kyydit ottavat oman osansa. Kuljetus jatkoille kuuluu illalliskortin hintaan.

  • Mikäli illalliskorttiin kuuluvien juomien ja juomalippujen jälkeen haluat hankkia lisää juotavaa, se on mahdollista sekä juhlabaarissa, että jatkoilla.

  • Jatkoille on varattu juomalippuja, jotka kuuluvat illalliskortin hintaan, mutta juomalippujen lisäksi on mahdollista hankkia sekä juotavaa että syötävää omakustanteisesti. Myös omat juoma hankinnat jatkoille tai sillikseen kannattaa ottaa budjetissa huomioon.

  • Kotimatka ja/tai matka silliaamiaiselle on myös syytä ottaa huomioon budjetissa.

Kysyttävää?

Vuosijuhlatoimikunta ja/tai Nikolin hallitus vastaa kaikkiin kysymyksiisi! Älä epäröi kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä jo ennen vuosijuhlaa.

 

Esitä kysymyksesi sähköpostitse nikoli.hallitus@lists.oulu.fi 

Varmistuu myöhemmin

HOX! Muutoksia voi vielä tulla!

Vuosijuhlia tukemassa

firefox.png
magnus.png
AFRY_Logotyp_Horizontal_Explainer_black.png
palsa.png
crslaboratories.png
rupert-resources-2018.png
kati.png
2017_Sitowise_logo_D_RGB_WHITE.png
oms.png
grm.png
Lat66-logo.png
Yara_logo_for_retail_signage.png
Finnish_Minerals_Group_-_Logo_-_FI&EN_edited.png
anglo-american-logo-high-res_edited.png
radai-white.png
agnico.png
loimu.png